Zelf zit ik al sinds ik klein ben er over te fantaseren. Hoe zou het zijn om te emigreren? Hoe zou het daar zijn? Zelf zit mijn boekenkast vol met reis boeken over Florida en Londen. Een grote glimlach krijg ik als ik door de boekjes blader die ik achterstevoren op kan zeggen. Ook al ben ik nog maar 13 -wordt 13 september 14- Ik weet al wat ik met me leven wil doen. Alleen niet mijn leven in Nederland. Maar me leven in Londen. Het komt misschien omdat ik al jaren naar Londen ga als tussen stop voordat we naar Schotland door rijden -waar mijn familie woont- maar ik weet dat ik daar naar toe wil emigreren. Ik wil daar een leven op bouwen. Daar ligt mijn hart. Ik ben voor mijn gevoel een vreemde in mijn land. Ik hoef niet dit Nederland niet. Niet het vergalde Nederland. Het Nederland waar ik een tijltje voor nodig heb als ik er aan denk. Ik wil gewoon een goede toekomst hebben. Ik mag dan wel gek zijn. Maar ik zet me voor school 110% procent in. Nu noem je me vast een nerd dan ben ik dat maar ik wil gewoon een goede toekomst. Ik wil een mooi huis kunnen betalen. Ik wil niet met 8 man een badkamer delen die naar pis stinkt. Ik wil mijn brood op de tafel brengen. En ik wil gelukkig zijn met mijn leven. Het enige wat ik wil is mijn droom uit laten komen. Ik hoef niet beroemd te worden. Liever niet. Maar wie weet. Dan kan ik met de hele 'bups' lekker feeste op het dan zo in liedje. Kan ik lekker mijn geweldige moves laten zien. Maar nou ja. Het enige wat me gelukkig is is een gezin. Een gezin dat gelukkigis. Een jongen vinden die me waard is.
Tja Florida. Dat is een ander verhaal. Ik ga voordat ik ga studeren samen met mijn 2 beste vriendinnen -het waren er eerst 3- naar Florida. Ik wil gewoon daar naar toe. Ik ben al eens een keer in Amerika geweest. Maar de keer dat we naar Florida,Orlando om precies te zijn was ik nog maar net 1. Me moeder hoor ik elke avond nog er over vertellen. En tja dan komt mijn nieuw schierigheid naar boven. Alles is daar zo mooi. Verteld ze. De brede wegen, de parkeerplaatsen zo groot als dorpen. Perfect klinkt het. Het is een plek met een geschiedenis. Me moeder verteld me ook altijd dat Amerikanen aardiger zijn dan Nederlanders. -vind ik zelf ook sinds ik daar in Febrauri ben geweest alleen was dat in Los Angeles, New York en Chicago.- Ik heb toen ook gemerkt hoe anders we zijn. Wij Nederlanders bijvoorbeeld gaan niet iemand helpen als die valt. Terwijl Amerikanen juist naar die gene toe gaan om hem overeind te helpen hem een snoepje aan te bieden-eigen ervaring!- en om die te troosten. Ook merk ik dan dat Nederlanders zich meer in hun schulp terug trekken. We helpen alleen maar als er een ambulance nodig is en lachen iemand uit als die gene valt. Maken er filmpjes van. Schelden leraren uit die ons een goede baan willen geven door ons iets te leren. Weet je hoe Nederland bekendstaat? We zeggen tegen kleine kindjes : Het land van de tulpen, molens en klompen. Maar de harde werkelijkheid is:
We staan bekend als het land met de Wallen. Een hoeren land. Op zulke momenten schaam ik me er voor dat ik half Nederlands ben. Hoe diep kunnen we zakken? We stemmen met ze alle zowat op Rutte. Maar die man brengt ons alleen maar meer in de crisis. Net zoals het hele kabinet. Ik ben maar 13 jaar maar ik zie wat die mensen fout doen. Ik zelf wil ook niet de Euro kwijt maar valt jullie niet een ding op? Welke landen gaan nou goed? Nou? Polen en Engeland. Beiden gebruiken ze niet de euro. En ik was 3 jaar terug nog in Polen. Overal stonden langs de weg vervallen huisjes gemaakt van kapot afval. En nu? Ene mooi bruisend land dat goed gaat. Engeland gaat ook goed zonder de euro en welke landen gaan nu juist kapot door de euro? Juist de landen die de euro gebruiken! Het klinkt misschien gek. Maar eigenlijk moeten we gewoon Gulden gebruiken. Ik vind het land dat we jaren terug hadden prachtig. Maar nu? Het is een land dat weg sterft. Dat ons Nederlanders een slechte naam geeft. Het enige waar wij nog een beetje mee uitblinken zijn met sporten. Maar ja het voetbal team heeft ook zijn beste tijd gehad. En nu het paard van Anky met pensioen is moeten we weer een paard trainen. We stoppen tonnen in een nieuwe ijsbaan. Maar waar blijft het geld voor de mensen die in klinieken zitten. Die dat geld nodig hebben om af te kicken? Nee joh jongens we gebruiken dat voor een mooie nieuwe ijsbaan en die zwervers mogen van ons dood neervallen. Ik zou juist het geld invensteren in dingen die we nodig hebben. Ook zou ik minder belasting aan vragen. Zo kunnen we meer kopen en door kopen begint weer de economie te draaien. Wordt het drukker in de winkels waardoor weer meer medenwerkers nodig zijn. Krijgen de winkels weer meer geld waardoor weer de het beter gaat. Ze kopen makkelijker in en daardoor gaat het weer beter met andere landen! Viola eigenlijk maken we van een mug een olifant zevend ik zelf. Maar eigenlijk komt het door de belasting. Het is daardoor begonnen. Ja de belastingdienst doet nooit wat fout zeggen ze met ze allen. Nou bedankt belastingdienst! Bedankt voor deze crisis!

XxDais

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen