The Gatsby wears Prada
Eindelijk komt hij uit, dé ZOMERFILM waar we al maanden naar uitkijken: The Great Gatsby. Met kostuums gebaseerd op stukken uit de PRADA-archieven.


Als het goed is, leiden filmkostuums de aandacht niet af van het spel, maar zodra er ook maar één detail niet klopt, gaan ze irriteren. Kleding is zo'n belangrijk onderdeel van film, dat de kostuumontwerpers van Hollywood elk jaar hun eigen Oscarfeestje vieren. Enkele weken voorafgaand aan de uitreiking van de gouden beeldjes aan acteurs.
En Baz Lurhmanns versie van The Great Gatsby gaat daar volgend jaar vast hoge ogen gooien. De Australische kostuum- en set-ontwerpers Cathrine Martin creëerde voor de film meer dan veertig jarentwintiglooks, geïnsprireerd op stukken uit het recente Prada- en Miu Miu-archief. "Jaren waarin de Europese flair zich in aristocratische East Coast-kringen verspreidde," alsdus Martin. "De mode uit die tijd zag een tweedeling tussen degenen die de Ivy League-look van de rijke Long Islanders koesterden en degenen die zich liever wilden vereenzelvigen met de Europese glamour, sophistication en decatentie."
Deze botsing van esthetiek komt tot uiting in de film, inmiddels alweer de zesde verfilming van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald over de roaring twenties, toen jazzmuziek, de flapper-culttur en illegale alcholstokerijen floreerden. De bekendste is die uit 1974 met Mia Farrow en Robert Redford in de hoofdrollen. In de kleding van Ralph Lauren.
Modehuis Prada en Baz Lufhmann werkten eerder samen voor de garderobe van Leonardo DiCaprio, voor Romeo + Juliet (1996).Dit keer verzorgde het keurige Amerikaans Brook Brothers (verantwoordelijke voor de pakken van Barack Obama) de kleding van de mannelijke cast, onder wie Leonardo DiCaprio als Jay Gatsby, en Tobey Maguire als de verteller Nick Carraway.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen