Staan mensen er vandaag de dag er nog wel bij stil wat liefde met je doet? Wat liefde inhoudt? Wat liefde ìs ?
Liefde is niet zomaar vlinders in je buik voelen. Liefde gaat niet om 'Ik hou van je' zeggen, maar om het echt te menen.
Liefde is iets speciaals, iets wat vele mensen al dénken gevoeld te hebben, maar niet eens besef van hebben wàt het werkelijk écht is.
Jongen na jongen of Meisje na meisje worden ze versleten. Ze denken échte liefde gekend te hebben.
Maar slechts enkele onder hun, weten wat échte liefde is. Liefde, waarbij je elkaar wat kan plagen.
Liefde, waarbij je niet 'ik hou van je' hoeft te zeggen, omdat je het in elkaars ogen kan zien. Liefde, waarbij geen grenzen zijn.
Het draait in principe helemaal niet om vlinders te voelen in je buik, je moet de vlinders laten vliegen. Je moet ze bewaren.
Zorgen dat ze zeker niet verzwakken en neerstorten. Ervoor zorgen dat ze niet weg gaan, maar toch de vrijheid nog hebben om te gaan en staan waar ze willen. Zorgen dat ze voor eeuwig en altijd bij je blijven. enkel dàn, kan een relatie echt werken.
echte liefde, zou het woord 'bedriegen' zelfs niet eens mogen vallen. Lieftallige koosnaampjes , lieve woordjes in elkaars oor fluisteren, en elkaar begrijpen zonder woorden.
Elkaar graag zien, dag en nacht - smorgends en savonds - en zowel alleen, als bij je vrienden. Bij elk liefdesliedje aan elkaar denken.
Zélfs na 80 jaar . . . elkaar nog steeds graag zien. Echte liefde is, je niets aantrekken van wat andere mensen van jullie relatie vinden, maar er gewoon de volle 100 procent voor gaan. Eerlijk zijn tegen elkaar, over alles.
Vrijheid is nog zo'n belangrijk aspect in de liefde. Je mag niemand opsluiten, laat je vriend of vriendin toch eens gewoon naar dat ene fuifje gaan , hoewel jij helemaal geen fuifbeest bent. Een echte langdurende relatie kan enkel werken als er vertrouwen in zit.
Zowel man in vrouw als vrouw in man. Of in sommige gevallen zelfs man in man of vrouw in vrouw, dat is iets dat je hoort te respecteren.
Laat mensen zijn hoe ze willen zijn en oordeel niet zomaar over mensen dat je niet kent. In een goede relatie moet je je voor niets schamen.
Echte liefde, ziet geen negatieve kanten aan je partner. Hij of Zij is gewoon perfect voor jou.
Jullie hoeven absoluut niet dezelfde interesse's te hebben, als het klikt, dan klikt het. Seks ? Wat seks? Als 1 van de 2 er nog niet klaar voor is, hebben jullie helemaal geen seks. In een goede relatie hoort ook niet per sé seks, niet iedereen heeft daar behoefte aan.
Maar het belangrijkste aspect in echte liefde, zit em toch in puur 'de ware' zijn. Je zal er eerst een paar moeten 'uitproberen' vooraleer je de ware vindt. Jullie zijn gemaakt voor elkaar, of jullie zijn niet gemaakt voor elkaar. Simple as that.

Reageer (1)

  • Esthuurr

    Mooi geschreven!

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen