Heb je gemerkt dat sneeuw nooit recht naar beneden dwarrelt? Het dartelt door de lucht heen en doorklieft elk stereotype. Sneeuwvlokken laten zich voortbrengen door de wind zodat ze licht en zorgeloos ogen. En wanneer ze eindelijk uitgeput op de koude grond neerkomen, lijken ze zich welkom en thuis te voelen, want alleen enkelen trippelen nog even verder. Door de kleur, wit voor maagdelijkheid, lijkt alles onschuldig. Vredig en tot rust gekomen genieten de vlokjes van elkaars gezelschap, steeds meer en meer.
Daarentegen kan niemand regen uitstaan. Het komt hard op je neer en gaat recht op zijn doel af. Het brengt lawaai met zich mee. Na een tijdje is alles donker en nat.
      Maar laat sneeuw nu net iets gevaarlijker zijn dan regen.
De grond wordt gelijk gemaakt door het witte poeder wat zich later omzet tot een dichte massa waarover je uitschuift. Je ziet niet waar je stapt en loopt zonder erg in elke val of elk gat. De koude die samen met de sneeuw komt kan je langzaam dood doen vriezen, terwijl je ogen verblindt worden door de weerkaatsing van licht en nieuw leven. Het verbergt de goede dingen en vervangt het door onvoorspelbare slechte. Regen is veilig en brengt leven. Enkel als er te veel is, maakt het ondraaglijk. Maar te veel is altijd ondraaglijk.
Regen is veiliger dan sneeuw en een wijze les hieruit is dat iets mooi en iets waarvan je-je niet eens druk om maakt om je er zorgen over te maken, vaak minder veiliger is dan iets dat vervelend is en jij opmerkt.

Reageer (1)

  • bollenhans1

    amai die vind ik eigenlijk wel heel goed gevonden :P

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen