Gezien de grote verwarring over Percy in Hoofdstuk XCII, hier iets dat het hopelijk verduidelijkt. Ik weet niet precies waar het misging - als je wilt mag je me dat laten weten, dan kan ik proberen die fout in het vervolg niet meer te maken - dus heb ik besloten om maar gewoon het hele einde stap voor stap door te nemen. Ik hoop dat dit helpt. (:

Lange tekst
      “Mijn beste vriend?” herhaalde Oliver, waarmee hij waarschijnlijk het punt dat Percy hem duidelijk probeerde te maken volkomen miste. Dat kon hem echter niet heel veel schelen, want hij leek alleen die drie woorden gehoord te hebben.
      Percy fronste. “Vertel me niet dat jullie ruzie hebben.”
      “Wat? Nee, natuurlijk niet. Maar- Als hij mijn beste vriend is, wie ben jij dan?”

Dit lijkt me nog wel te begrijpen. Percy zei in zijn antwoord op Olivers vraag vlak hiervoor dat Wesley Olivers beste vriend was en Oliver vraagt aan Percy wie hij (Percy) dan is. Oliver voelt inmiddels tenslotte meer voor Percy dan voor Wesley, en hoewel dat natuurlijk heel verschillende gevoelens zijn die niet echt te vergelijken zijn, zou hij waarschijnlijk toch voor Percy kiezen als hij ooit voor de keuze zou komen te staan (maak je geen zorgen, zo gemeen ben ik nou ook weer niet). Oliver wil hiermee dus weten als wat Percy zichzelf ziet ten opzichte van Oliver, als hij niet zijn beste vriend is (omdat die positie dus al voor Wesley is).

      Er tikten een paar seconden voorbij terwijl Percy hem verbaasd aankeek. “Daar maak je je zorgen om? Dat is precies hetzelfde als daarnet, zij het anders geformuleerd.”
Oliver vroeg Percy vlak hiervoor dus ook al iets, en nu vraagt hij eigenlijk weer bijna hetzelfde, alleen op een andere manier. Het ging er immers eerst om of Oliver te veel tijd doorbracht met Wesley, en nu gaat het erom dat niet Percy, maar Wesley Olivers beste vriend is. Door te vragen wat Percy dan is, lijkt het alsof Oliver er eigenlijk met een omweg weer achter probeert te komen of Percy er moeite mee heeft dat hij zo veel met Wesley omgaat.

Percy schudde zijn hoofd. “Oliver, geloof me, je zou echt betere dingen met je tijd kunnen doen dan je op verschillende manieren af te vragen of ik me aan de kant geschoven voel, want dat is niet zo, echt niet.
Percy geeft antwoord op Olivers vraag, maar eigenlijk zonder echt antwoord te geven (want het was natuurlijk allemaal nog niet ingewikkeld genoeg, Percy). In feite zegt hij hier gewoon precies hetzelfde als toen Oliver hem vroeg of hij het erg vond dat hij veel met Wesley rondhing. Percy's korte antwoord op deze vraag is dus gewoon "nee".

“En vat dit niet verkeerd op, maar je stelt soms ook een beetje domme vragen.”
Dit is een opmerking die verder los staat van wat hij hiervoor heeft gezegd, en eigenlijk weer op Olivers vraag over wie Percy is slaat.

Percy stond op en glimlachte een beetje verontschuldigend naar hem. “Ik moet gaan, Eddie verwacht dat ik hem kom aflossen.”
Percy moet gaan, want Eddie verwacht dat hij hem komt aflossen. :'D
Eddie is al een paar keer eerder voorgekomen. Hij is een van de dokters in het kamp, die dus nog aan het werk is, maar waarschijnlijk enorme honger heeft en ook eindelijk eens wat wil eten. Percy moet het dus van hem over nemen.

      Oliver bleef een beetje verward achter. Hij vroeg zich af of Percy misschien bedoeld kon hebben wat Oliver dacht dat hij bedoeld had, hoe onwaarschijnlijk dat ook leek.
Oliver denkt een vaag vermoeden te hebben waar Percy het over had, maar eigenlijk is hij gewoon enorm in de war en wil hij gewoon heel graag dat Percy wat duidelijker zou zijn en hem gewoon eindelijk eens kust, zoals iedereen. :')



Conclusie
Eigenlijk zou je dit hele stukje waarschijnlijk tot deze twee zinnen kunnen reduceren, aangezien er verder niet heel veel interessante dingen in staan en dit de kern is.
      “Als hij mijn beste vriend is, wie ben jij dan?”
      “Oliver, vat dit niet verkeerd op, maar je stelt soms een beetje domme vragen.”
(Hint, hint.)
Tadaa. Misschien had ik dat gewoon meteen moeten zeggen, want ik denk dat dat misschien wel een betere en duidelijkere uitleg was dan het hele stuk hierboven. :'D

Reageer (1)

  • harryisnietecht

    Ik heb het gelezen (ook al had ik het door) en nu snap ik het helemaal ;) En dank je voor de tweede laatste zin van de samenvatting, die maakte me zo gelukkig! De KUS kan werkelijk niet meer veraf zijn (yeah)

    1 decennium geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen