Weet je waar ik echt niet tegen kan? Als ik gewoon zit en staar, omdat ik dan nadenk, en mijn zus dan begint:

'Wat is er? Zeg niet dat er niets is want ik zie het aan je.' Maar dan is er gewoon niets! Of ik wil het er niet over hebben met haar, maar toch.

Ik ben gewoon niet zo'n prater. Ik schrijf liever Of ik denk gewoon.

Weetje waar het fijn is om na te denken? Op het strand! Wauww, daar ga ik echt graag heen.

Ik weet van mezelf dat ik heel veel achter houd, maar dat is omdat ik niet goed met mensen kan praten. Dat vind ik echt heel erg moeilijk. Ik huil mezelf soms in slaap, maar ik kan er nie over praten. Dat is lastig hoor! Ik zou het er wel met iemand over willen hebben, maar dat kan en durf ik niet. Ik zou graag hulp hebben van mensen, maar ik wil niet praten. Ik hou alles liever bij mezelf.

Ik houd er ook niet van om in drukke ruimtes te zijn, met veel mensen en heel veel lawaai. Ik zit liever op mijn kamer.

Maar als ik dan op mijn kamer zit voel ik me eenzaam. Ik heb, trouwens niet alleen als ik op mijn kamer zit, het gevoel alsof ik er alleen voor sta. Dat er niemand is die door mijn masker heen kijkt. Dat ze niet mijn ware ik zien.

Dat is ook niet heel gek, op school ben ik altijd heel druk en vrolijk. Ze weten het niet eens. Maar ik durf het niet te zeggen en wil het ook niet. Dan moet ik weer gaan praten.

Ik merk ook dat ik steeds minder erbij hoor: Mijn zus heeft nu een relatie en dat is het enige waar zij nog aandacht aan geeft. Ik was altijd heel close met mijn zus, maar dat vervaagd nu. Ze zij laatst tegen me: 'ik vind het jammer dat je nooit meer naar me toe komt om te praten. En als er iets is mag je altijd naar me toe komen.' Dat is wel heel lief van haar, maar ze verteld alles aan haar vriendin. En ik wil niet dat die ook alles weet. Maar ik kom nooit meer naar haar toe omdat: Als ik een keertje met haar samen ben komt haar vriendin en gaan ze lopen zoenen en stoeien en weet ik het allemaal. Maar ik zit er dan ook bij! Dan voel ik mezelf echt te veel.

En ja, dat voelt niet echt tof ofzo hoor(huil)

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen