Muziek is eigenlijk mijn alles. Niet zo zeer alleen de muziek, de beat, het geluid. Maar de zang, de melodie, de toonhoogtes. Ik luister graag muziek, maar eigenlijk kan ik nooit rustig muziek luisteren. Ik moet er altijd wel op bewegen, en meestal zing ik er altijd bij. Zodra ik een liedje hoor, waar ik de tekst van ken zing ik het mee. Zingen is echt iets was bij mij past, en dus ook muziek. Zingen doe ik elke dag. Je merkt ook precies als er eens wat met me aan de hand is, want dan zing ik niet. Je hoeft zingen niet leuk te vinden alleen als je echt mooi kan zingen. Je zingt omdat jij het leuk vind om te doen, niet of het wel of niet goed klinkt. Mijn ouders zeggen dat ik wel goed kan zingen, maar zelf ben ik heel kritisch en kan het altijd beter .. Voorderest speel ik een klein beetje keyboard en wil ik gitaar leren spelen. En dat alles, terwijl ik geen eens noten kan lezen. Ben ik muzikaal? Ja ik vind van wel, maar dat is mijn mening.

De muziek van tegenwoordig, zoals dat echte house, of hardstyle. Niks voor mij. Een lekker house nummertje op ze tijd vind ik heerlijk, maar geef mij maar vooral latin music. Lekkere spaanse beats, of pop liedjes. Mijn grootste voorbeeld is Beyonce, zij is een geweldige vrouw, en een geweldige performer, een ras entertainer. Ik kijk heel erg tegen haar op. Net zoals dat ik veel bewondering heb voor Michael Jackson en Adele.

Wat ik ook belangrijk vind is ritme, als er geen enkel iets van ritme in een liedje zit vind ik het al gauw saai.
Daarom kan ik me soms ook mateloos irriteren aan mensen die geen gevoel voor ritme hebben, hihi.
Kijk even naar Jessie J, niet het a la Beyonce type maar helemaal zichzelf en ze heeft schijt aan alles. Ze doet gewoon haar ding, en dat doet ze heel erg goed! Ik vind haar echt heel goed, ze heeft een dijk van een stem en maakt hele mooie liedjes met goeie teksten. En ze kan performen als de beste!

Wat ik ook zo fijn vind aan muziek is dat je je kan terug trekken in je eigen wereldje, met jou muziek. Waar jij van houdt. Je helemaal afsluiten van de buiten wereld. Oordoppen in en volume omhoog. Als je je vrolijkheid met niemand kan delen, luister vrolijke muziek en ga dansen. Ben je verdrietig? Luister vrolijke muziek, of je hebt zin in sad songs. Voor het slapen gaan? Slowjams. Zo heeft iedereen wel wat. Er is zoveel keus qua muziek, dat het je nooit zal vervelen.

Daarom hou ik zo van muziek.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen